30 augustus 2017

MDL

De huidige vakgroep MDL beoogt kwalitatief uitstekende MDL-zorg voor de gehele regio Apeldoorn, Zutphen en omstreken te verzorgen.

Vakgroep MDL-artsen

Daarbij zijn snelheid, communicatie, persoonlijke aandacht en professionaliteit van enorm belang. Rekening houdend met het speerpunt van Gelre ZH, namelijk de oncologie, heeft de vakgroep MDL de preventie en vroeg behandeling van de oncologische ziektebeelden als speciaal aandachtsgebied genomen.

Willemien Erkelens: bijzondere belangstelling ligt bij de oncologische zorg binnen de MDL-ziekten, naast ook de chronische darm- en leverziekten. Zij verricht naast de maag-darm endoscopieën ook ERCP’s. Zij is lid van de landelijke visitatiecommissie.

Roland Schröder: bijzondere belangstelling gaat uit naar moeilijke endoscopische verrichtingen. Hij heeft in 2015 in Japan een opleiding gevolgd (5 wkn) om endoscopische mucosale resecties (EMR ) te verrichten

Daan de Koning: algemeen MDL-arts met een bijzondere belangstelling voor inflammatoire darmziekten.

Eva Kouw: aandachtsgebieden zijn inflammatoire darmziekten en geavanceerde endoscopieën. Zij verricht ook endoscopische echografieën (EUS).

Femke Boersma: aandachtsgebieden leverziekten en algemene MDL