6 maart 2018

Gelre ziekenhuizen

Stichting Gelre ziekenhuizen

CMS Gelre heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Gelre ziekenhuizen. Partijen hebben een duurzame samenwerking waarbij Gelre ziekenhuizen CMS Gelre de opdracht geeft tot het verlenen van medisch specialistische zorg.
CMS Gelre is de preferred supplier voor de levering van deze medisch specialistische zorg aan Gelre ziekenhuizen. Partijen hebben daartoe een meerjarenconvenant afgesloten en sluiten jaarlijks een productieovereenkomst. In de planperiode van dit meerjaren businessplan zal een nieuw convenant moeten worden afgesloten voor 2020 – 2025. De productie-overeenkomsten zijn gebaseerd op de jaarlijkse overeenkomsten die Gelre ziekenhuizen sluit met de zorgverzekeraars.

In het primaire verzorgingsgebied van Gelre ziekenhuizen wonen ruim 350.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft 2 hoofdlocaties te weten Apeldoorn en Zutphen. Tevens kent zij buitenpoliklinieken in Dieren, Epe en Lochem. De adherente patiƫntenpopulatie is ruim 280.000. Uit onderstaand grafiek blijkt dat Gelre in de jaren 2015-2017 een stabiel marktaandeel van meer dan 80% heeft, zowel voor de klinische als de poliklinische zorg. Dit wil zeggen dat in het verzorgingsgebied meer dan 80% van de inwoners van het verzorginsgebied bij Gelre zorg nuttigen, indien zij zorg nodig hebben. Uit deze data is niet te herleiden waar de inwoners uit het adherentie gebied zorg nuttigen als dit niet bij Gelre is.